Simskola 2024

Nu är det dags att anmäla sina barn till årets simskola som arrangeras av Ställdalens AIK i samarbete med Hörkens bygdegårdsförening, på uppdrag av Ljusnarsbergs kommun. Simskolan varar i en vecka, är gratis och märkena säljs till reducerat pris. 

Vecka 26-27 - Sågdammens badplats, Ställdalen

Vecka 28 - Grönuddens badplats, Hörken

Vi delar in barnen efter lärandebehov och inte ålder, därför är det viktigt att vi får information om vilket märke som var det senaste ditt barn tog, samt hur förhållandet till öppet vatten är.

Grupp 1 - Lek och plask 2 lektioner a 40 min/dag,  där barnet får bekanta sig med vattnet, utveckla vattenvana som är en av grunderna för att lära sig simma. 

Grupp 2 - Lära simma 2 lektioner a’ 40 min/ dag. Här anpassas lektionerna så individuellt som möjligt och barnet får stegvis lära sig att simma (bröst och rygg), samt att dyka.

Grupp 3 - Märkestagning1 lektion a’ 60 min/ dag. När man behärskar bröst-, rygg-sim och dykning är det dags att börja med kombinationsmärkena, vilket vi koncentrerar oss på i denna grupp.

Alva Hedborg - utbildad simlärare av SLS, är även i år vår huvudledare, men numer har vi ytterligare en utbildad simlärare (SLS) med oss, Alma Jansson. De andra 3 ledarna utgörs av kommunens feriepraktikanter och den rekryteringen är ännu ej klar.

Anmälan stängd!

Välkomstbrev med exakta tider kommer att skickas ut några dagar efter sista anmälningsdagen, detta till mailadress som angetts i anmälan. 

Hjärtligt välkomna önskar vi er alla!// Ljusnarsbergs kommun, Hörkens Bygdegårdsförening och Ställdalens AIK

Simskola

Föreningen genom samverkan med Ljusnarsbergs kommun och Hörkens Bygdegårdförening bedriver under sommaren simskola. Simskolan pågår under två veckor vid Sågdammen i Ställdalen och under en vecka vid Grönuddens badplats i Hörken. På simskolan är det gratis att delta och simmärken som tas kan köpas till reducerat pris.

Westers Udde

Är en avskild grillplats med sittplatser i anslutning till Sågdammen där man kan njuta av lugnet och utsikten. 

Sågdammen

Sågdammen ligger i anslutning till Bergslagsvallen och är en badplats med sandbotten och en brygga med ett mindre hopptorn. På området finns det stora gräsytor, omklädningsrum, beachvollyebollplan, gungor, sandlåda och grillplats med sittplatser. Badbryggan finns tillgänglig maj -september.